17. dubna 2017

Velikonoční cupcakes

Cupcakes Velikonoce
Na Velikonoce jsem se letos opravdu těšila. V obchodech i na internetu se totiž dalo nakoupit tooolik blbinek vhodných na zdobení velikonočních cupcakes, že jsem nevěděla, které pořídit dříve. Na tyto cupcakes jsem využila košíčky z DM, perleťová vajíčka (mandle v hořké čokoládě) z Tigera a perleťové střípky, které jsem si dovezla z Rakouska. Spolu s máslovým krémem je zaručené, že přežijí do druhého dne v lednici, aniž by se zdobení rozpustilo, pokud je tedy dříve nesníte/nebudou snědeny obyvateli domácnosti :-D.

Na 10 cupcakes budete potřebovat následující suroviny:

Těsto

3 vajíčka
90 gramů cukru krupice
0,3 dc teplé vody
1 lžička mandlového aroma
20 gramů mletých mandlí
100 gramů hladké mouky
25 gramů másla
1 lžka jedlé sody

Krém

200 gramů másla
60 gramů moučkového cukru
50 ml smetany ke šlehání
červené gelové potravinářské barvivo (na špičku párátka)
2 lžičky přírodního vanilkového potravinářského aroma 

Na ozdobení

Cokoliv s velikonoční tématikou - dražé vajíčka, obarvený strouhaný kokos, tráva z jedlého papíru, cukrové sypání...

Postup

Předehřejme troubu na 160 stupňů.
 
V místě vhodné na šlehání vyšleháme do pěny vajíčka s cukrem, teplou vodou a nakonec přidáme i potravinářské aroma. Do nadýchané směsi přes sítko prosejeme hladkou mouku a jedlou sodu, zapracujeme stěrkou. Nakonec stěrkou zapracujeme i rozpuštěné máslo. Naplníme košíčky a pečeme v předehřáté troubě cca 15 - 20 minut. Před vytažením z trouby otestujeme párátkem, zda je již těsto upečené. Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.
 
Pro výrobu krému je nejdůležitější řádně změklé máslo, do kterého pomocí ručního šlehače zašleháme cukr se šlehačkou a doplňkové suroviny - aroma a barvivo. Krém je hotový za pár minut a díky šlehání zvětší objem, a pokud byste nepřidali barvivo, všimnete si, že změní barvu ze žluté na bílou. 


Cupcakes Velikonoce


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)