30. října 2016

Jablečný crumble

Crumble jsem poprvé ochutnala před zhruba čtyřmi lety, a to během naší první cesty do Británie a naprosto mě okouzlil - svou jednoduchou přípravou, minimem surovin, které jsou na něj potřeba a v neposlední řadě také úžasnou chutí a vůní totožnou se štrůdlem - bez nutnosti matlat se s taženým nebo nedejbože listovým těstem! :-D Tato pečená jablka s drobenkou mě prostě dostala a dostanou i vás! Crumble si dejte nejlépe ještě teplý, hodí vás to zaručeně do pohody. A při přípravě se nebojte experimentovat - zkuste přidat třeba oříšky, část jablek nahradit blumami či švestkami nebo místo jablek použijte jahody a rebarboru (samozřejmě, až bude jejich sezóna), neuškodí ani kapka rumu. Variant je prostě spousta a fantazii se meze nekladou!

10. října 2016

Dýňové cupcakes s perníčkovým krémem

Podzim není tak úplně moje nejoblíbenější roční období. Snažím se sice říkat si, že je super, že provětrám odvrácenou tvář svého šatníku, která už půl roku ležela ladem a nebo že bude bezva zase si dát v Brně dýňové latte, které mě loni inspirovalo k upečení mých prvních dýňových cupcakes. Pravdou však zůstává, že náladu mi zaručeně zvednou jen dvě myšlenky: 1. Pomyšlení na blížící se Vánoce (vím, že nás milovníků Vánoc moc není, tak se neděste, jinak jsem celkem normální). 2. Fakt, že přes podzim a zimu moje produktivita v oblasti pečení letí prudce nahoru! A moje náladu úderem prvního záříjového dne kolísá přímo úměrně s tím, kolik toho upeču. :-D Pro tento recept jsem našla inspiraci na blogu Chez Lucie, která ho převzala z Joy of Baking Je super, že se takhle vzájemně inspirujeme! Recept jsem si po svém upravila a doufám, že Vás bude bavit jako mě!

3. října 2016

Makronky podle Ivety Fabešové

Když v Masterchef Česko vystoupila Iveta Fabešová a řekla, že bude ukazovat, jak připravuje makronky, které prodává ve své cukrárně v Praze, mé srdce zaplesalo radostí a volume šlo prudce nahoru. zaujatě jsem zírala na celý postup a ani bohužel mě nenapadlo, že bych si recept mohla napsat. Naštěstí jsem nebyla sama, koho tak zajímal a Iveta ho fanouškům sepsala na svůj facebookový profil. Vyzkoušela jsem ho a mé makronkové snahy nikdy nedopadly lépe - nejspíše to bude sněhem šlehaným ve vodní lázni. No prostě... rozhodně je musíte vyzkoušet, pokud stejně jako já patříte mezi makronkové nadšence/šílence! :-D

Americké cookies s čokoládou a ořechy podle Kitchenette

Podzim už doslova mlátí na dveře a do naší domácnosti se s jeho příchodem opět vrací čas čajů a choulení se pod dekou u fajn filmů, na které nebyl přes léto čas. Koupila jsem si proto další plechovku sypaného čaje od mé oblíbené značky Basilur a následně neodolala receptu na Nejlepší čokoládové cookies od Kitchenette. Vyzkoušeno, potvrzeno - lepší sušenky jsem neměla! :-D Z 1/2 dávky originálního receptu je jich zhruba na tři plechy, takže celkem slušná zásobička a vydrží v klidu pěknou řádku týdnů (samozřejmě za předpokladu, že je nesníte ještě horké - a věřte mi, odolat jim je fáááákt těžký).