28. prosince 2015

Sezamové cupcakes s tahini pastou a banánovým krémem


Vánoční svátky jsou ty tam a já si je hrooozně moc užila. Jednalo se asi o moje doposud nejpohodovější Vánoce - bez stresu, zběsilého lítání po krámech a šíleného gruntování. Místo toho jsem každý den chodila ven na procházky s punčem v ruce a byla nadšená ze slunečných dnů, které mi obvykle přes zimu dost chybí. Zároveň jsem měla spoustu času na to, abych se poohlédla po inspiraci pro blog na nadcházející rok, ve kterém bych se chtěla zaměřit na zdobení dortíků fondánem, snad bych i mohla zkusit tolik nenáviděný a i přesto obdivovaný máslový krém a rozhodně bych chtěla najít druhý recept na těsto, které by mě bavilo alespoň jako to, které jsem použila v posledních několika receptech. Výzev je tedy na obzoru hned několik. :-) Teď ale k samotnému receptu, který pro vás dnes mám. Pastu tahini jsem si koupila při nedávné služebce do Brna a ještě jsem ji ani nenačala. Chtěla jsem dělat milovaný hummus, ale i kdybych se rozhodla v nadcházejících týdnech přehummusovat, nestihnu ji spotřebovat. Proto jsem se rozhodla, že ji využiji do svých sezamových cupcakes, které jsem se ozdobila banánovým krémem z mascarpone a šlehačky - zdařilá chuťová kombinace. :-)

25. prosince 2015

Kakaové cupcakes s čokoládovým krémem s kardamomem - sobík

Po třech adventních nedělích a třech vánočních receptech na dortíky to konečně přišlo - Štědrý večer. Jedna z nejhezčích chvil v roce, kdy máte vedle sebe ty, které milujete na světě nejvíc, a i když jste s nimi často, tento večer je v jejich společnosti vždy tak nějak zvláštně kouzelný... Doufám, že jste si včerejšek užili, alespoň tak jako já a níže Vám přináším jeden malý dárek - recept na vánoční sobí cupcakes. Krásné Vánoce!

21. prosince 2015

Vánoční mandlové cupcakes s nugátovo-vanilkovým krémem

Vánoce už přestaly klepat na dveře a začaly doslova mlátit. Většina z vás už doma určitě adventní věnec nějaký ten týden má. Já ho udělala sice až teď, zato ale hned několika kouscích. :-) Jedná se o mandlové těsto s kakaem ozdobené nugátovým krémem s pravou vanilkou. Vánoce tedy můžou oficiálně začít i u nás doma!

14. prosince 2015

Perníčkové cupcakes se skořicovým krémem

Perníčky už mám pár týdnů hotové. Protože mi ale chyběla ta úžasná vůně, která se prožene bytem, když je právě vytáhnu z trouby... vrhla jsem se na pečení perníčkových cupcakes, vyrobených z toho nejjednoduššího a nejnadýchanějšího těsta, které jsem letos na podzim objevila. Upečené dortíky jsem doplnila skořicovým krémem ze šlehačky a mascarpone - Vánoce můžou začít. PS: Vlevo na obrázku vidíte v pozadí můj podruhé ozdobený vánoční stromeček. Po prvním nazdobení se nám maličko sesunul k zemi. To ani 20 rozbitých ozdob mi ale adventní náladu nepokazí.

2. prosince 2015

Vánoční vanilkové cupcakes s lučinovým krémem

V lednu to bude rok, co jsem začala psát svůj dortíkový blog. Z čehož vyplývá, že mám teď poprvé možnost podělit se s Vámi o nějakou tu vánoční dortíkovou inspiraci. A protože jsou Vánoce mými nejoblíbenějšími svátky roku a bez stromečku by to nebylo ono - mám tu pro Vás tip na vánoční stromečkové cupcakes s  příchutí vanilky, zdobené lehkým lučinovým krémem. Kdybyste měli pocit, že nutně potřebujete ještě víc a víc inspirace, koukněte na můj nadupaný Pinterest!