29. září 2015

Vanilkové cupcakes s tvarohem

Do konce roku budu střídavě pracovat v Budějovicích a Brně. Brno je super, skvělé, úžasné. Má ale jednu nevýhodu - v hotelech nemají troubu. Mají jiné věci - třeba privátní wellness, ve kterém jsem se minule válela přes hodinu, ale trouba je trouba. Při relaxu ve vířivce se  mi hlavou stejně honily plány, co upeču, až dorazím domů. Přitom mě napadlo, že vlastně nechápu, jak je možné, že jsem doposud nesepsala recept na vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem, které jsou prostě nesmrtelná klasika. Jejich nespornou výhodou navíc je, že se jimi zavděčíte naprosto každému. A když do těsta přidáte místo mléka tvaroh, jako jsem to udělala já, docílíte tím vláčného dortíku, který si zamilujete nejen vy.

16. září 2015

Ovocný koláč galette s rebarborou, meruňkou a třešňovou marmeládou

Konečně se mi téměř na sklonku léta podařilo koupit rebarboru. Číhala jsem na ni už od jara, tak jsem měla radost, že první farmářské trhy po prázdninách mi konečně daly příležitost ulovit ji a něco z ní upéct. A protože mi galette, který jsem nedávno pekla moc chutnal, jen se těžko vyrovnávám s tím, že je tam tolik bílé mouky a másla, přidala jsem do něj jablečnou vlákninu a celozrnnou mouku, které jsem nedávno pořídila ve zdravé výživě, abych měla lepší pocit :-).

Arašídové cupcakes s čokoládovým ganache krémem

O tom, jak moc mám ráda arašídové máslo, jsem psala už v jednom z předešlých článků. Přirozeně se tedy dalo čekat, že tento recept jednou přijde ;-). Otázkou bylo pouze, kdy a jakým krémem arašídový dortík doplním. Měla jsem v tomto případě tak trochu dilema - skořice, karamel, čokoláda,... V jednom článku jsem se dočetla o čokoládových polevách a krémech ganache, které se vyrábí ze smetany a čokolády v různých poměrech. Moc mě zaujaly velice pozitivní reakce v recenzích. Rozhodla jsem se proto, že vymyslím vlastní alternaci na ganache krém. A tady je!

3. září 2015

Dýňové mini cupcakes s brown sugar icing

Dýně je super univerzální surovina, ze které se dají v  kuchyni vyčarovat úžasné dobroty, jako je rizoto, marmeláda, dýňovo-bramborové pyré a také různé buchty, koláče, nákypy a tak podobně. Dýňové cupcakes jsem se chystala upéct už celkem dlouho. Na sklonku léta přišel jejich čas a níže Vám přináším recept na svou verzi s kardamomem, skořicí, třtinovým cukrem a celozrnnou moukou.