28. srpna 2015

Pečené fíky

Dovolené jsou pro mě nejen dobou relaxu, ale také tím správným časem pro zkoušení nových jídel. Do Chorvatska jezdíme každý rok alespoň na pár dnů a vždycky si schválně rezervujeme ubytování s kuchyňkou, abychom mohli přepadnout místní trh a z nakoupených dobrot ukuchtit něco dobrého. Letos jsme poprvé koupili i fíky, o kterých jsem několikrát četla, že chutnají skvěle se sýrem a doplnili je pár dalšími surovinami, které chutnají nám, a rychlý oběd byl na světě!

21. srpna 2015

Arašídové máslo s příchutí skořice

Arašídové máslo jsem si zamilovala po prvním ochutnání a během té doby jsem si na něm vytvořila takovou menší (leč jistě neškodnou) závislost :-D... Dřív jsem si ho pravidelně kupovala v Marks and Spencer a skvělé seženete třeba i v řetězci Tesco. To nejlepší si ale vždy vyladíte doma vy sami, protože bude přesně takové, jaké chutná právě vám - méně sladké, víc slané, crunchy a nebo se skořicí. A právě arašídové máslo se špetkou skořice jsem kutila včera doma a dnes Vám přináším recept.

18. srpna 2015

Marshmallows s příchutí růže

Růže je jedna z mých nejoblíbenějších složek v parfému, takže si nedovedu představit nic úžasnějšího, než sehnat aroma s příchutí a vůní růže a zakomponovat ho do svých sladkých kreací! Tyto nadýchané obláčky s příchutí růže jsem dělala už dvakrát a v obou případech měly obrovský úspěch. V UK je potravinářské aroma s příchutí růže k dostání v potravinách za necelých 40 Kč a vyrábí ho značka Dr. Oetker. U nás je možné sehnat alespoň růžovou vodu, kterou je možné aroma nahradit, bohužel ale není tak výrazná. Výroba marshmallows je rychlovka, která vám nezabere víc než hodinu včetně chlazení, vykrajování a obalování.

Pětiminutová jahodová zmrzlina s vanilkou

V dobrém rozmaru jsem se v průběhu minulého týdne rozhodla zkusit připravit domácí zmrzku. Je fakt, že naše domácnost na její výrobu moc vybavená není (žádný zmrzlinovač ani podobné vychytávky zatím nevlastním:-))... Proto je tento recept důkazem, že ji zvládne v podmínkách běžné domácnosti připravit úplně každý, a to s časem pod pět minut! Podmínkou je vlastnictví jakéhokoliv mixéru s otáčivými noži v dolní části.

12. srpna 2015

Melounové cupcakes

Po krásné dovolené ve Skotsku, kterou jsme strávili u našich přátel, jsem se nemohla dočkat, až konečně budu doma a vrhnu se na pečení dalších cupcakes, které vylepším něčím z té fůry úžasných třpytek, posypek a zdobení, které jsem z UK dovezla (ve svém malém příručním zavazadle!!!:-D). S čímž jsem ovšem nepočítala, bylo to naprosto brutálně šílené vedro, které tu vládne, zatímco ve Skotsku bylo jarní počasí s přeháňkami a čtrnáct stupňů. Zapnout si horkovzdušnou troubu v momentě, kdy je v kuchyni teplota vzduchu 28 je fakt sebevražda. Odpoledne jsem tedy strávila vymýšlením, co bude tvořit alespoň trochu osvěžující nosnou složkou mých dortíků a samotné pečení odložila na večer. Nakonec jsem usoudila, že udělám cupcakes z červeného vodního melounu - v krámě měly ovšem pouze žlutý - tramtadadááá - přináším Vám recept na svěží cupcakes ze žlutého melounu!