1. června 2015

Kávové marshmallows

Recept na kávové marshmallows
Pokud jste i vy milovníky kávy a zároveň vám chutnají i obláčkově nadýchané marshmallows, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Jeho obrovskou výhodou je, že ho zvládne naprosto každý a jeho základem jsou pouhé tři suroviny - cukr, želatina a káva. A pokud má zrovna někdo ve vašem okolí narozeniny, svátek nebo mu jen chcete udělat radost - zkuste mu jednou darovat něco originálního a navíc vlastnoručně vyrobeného...

Suroviny

200 gramů cukru krystal
10 gramů mleté čiré želatiny
1 lžíce instantní kávy
90 ml vody

2 lžíce oleje
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kukuřičného či jiného bílého škrobu (kukuřično-bramborového)

Postup

1) V míse na šlehání necháme nabobtnat želatinu ve 40 mililitrech vody.

2) V 10 ml vody rozpustíme instantní kávu.

3) V kastrůlku si přivedeme k varu cukr krystal se  40 ml vody - rozpouštění je velice nutné důkladně sledovat, čekáme, až se všechen cukr rozpustí a směs začne pěnit, nesmí však začít měnit barvu na zlatavou (to už bychom měli karamel). Takto nám vznikne cukrový roztok.

4) Do mísy na šlehání s nabobtnanou želatinou vlijeme rozpuštěnou kávu, promícháme a pak přidáme vroucí cukrový roztok. Ručním šlehačem na vysoké otáčky šleháme směs tak dlouho, než se promění na hustou tuhou pěnu.

5) Tuto pěnu rozetřeme pomocí stěrky na olejem vymazaný plech či tác nebo jiný hladký povrch. Dáme na 15 minut do lednice.

6) Připravíme si vykrajovátko či nůž, namočíme do oleje a vykrajujeme či krájíme požadované tvary, které vyválíme ve směsi z moučkového cukru a škrobu.

Povedly se Vám? Chutnají Vám? Dejte vědět dolů do komentáře! Já jsem z nich každopádně nadšená! :-)

Recept na kávové marshmallows

Recept na kávové marshmallows

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)