6. května 2015

Recept na domácí mini marshmallow

Vždy mě fascinovaly malí máršmeláci - hlavně svou roztomilostí. Méně už však cenou. Když jsem si před pár týdny koupila home-made marshmallows v jednom farmářském krámě v Budějovicích, řekla jsem si, že je prostě musím doma vyzkoušet. A výsledek? Jde to, stojí to pár korun, minimum úsilí a vyblbnete se u toho i s dětmi. Tento super easy recept Vás prostě nadchne!







Recept stačí na plný kávový šálek pěnových bonbonů (viz obrázek)

Suroviny

10 gramů čiré kuchyňské želatiny v prášku (kupuji od značky natura - cca 12 Kč)
170 gramů cukru krystal
1 lžíce vanilkového či mandlového přírodního aroma
100 ml vody
+ 2 lžíce moučkového cukru a 1 lžíce škrobu na obalení
+ rostlinný olej, aby se nám bonbonky nelepily

Postup

Želatinu smícháme s polovinou vody, přidáme aroma a necháme směs nabobtnat. V kastrůlku si smícháme zbytek vody s krystalovým cukrem a necháme na středním planemnu rozpustit na sirup. Když se nám cukr zcela rozpustí, pomocí ručního šlehače zapnutého na nejvyšší otáčky ho vmícháme do nabobtnané želatiny. Šleháme několik minut, než se nám vytvoří hustá bílá pěna. Tuto pěnu naneseme za pomoci stěrky na olejem vymazaný pečící papír či olejem potřenou silikonovou podložku. Tuto směs dáme ztuhnout do lednice na cca 30 minut. Po vychladnutí pomocí malého kulatého vykrajovátka namočeného v oleji vytváříme bonbonky, které obalujeme v moučkovém cukru smíchaným se škrobem. Hotovooooo :-)

No a na co je můžeme použít? Třeba do horké čokolády, na ozdobu cupcaků a nebo jako originální dárek.
 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)